PILE NA MOSKOVSKI NAČIN

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 mlado pile
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g pečuraka
  • so
  • biber
  • brašno
  • 400 g kisele pavlake
  • mirođija

Upustvo

  • Uzeti 1 mlado pile, očistiti ga i izvaditi im sitniš. Raseći ga uzduž na polovinu.
  • Jednu glavicu crnog luka iseći na koturove, 500 g svežih pečuraka očistiti i iseći na sitne komade.
  • U šerpu, na maslacu, malo ispržiti luk i staviti pečurke i pileće meso, koje predhodno treba posoliti i pobiberiti.
  • Poklopiti šerpu, staviti na štednjak i pustiti da pile porumeni. Tada  izvaditi i staviti u činiju u kojoj se može peći.
  • U šerpu u kojoj su se pržilo pile sipati jednu kašiku brašna. Brašno propržiti na maslacu koje je ostalo od prženja pilića, sipati 400 g kisele pavlake, prokuvati i dodati iseckane mirođije. Sipati taj umak u činiju sa piletinom, poklopiti je  i staviti je 3/4 sata u rernu. Kad je jelo gotovo služiti.