PIKANTNI ODREZAK

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g govedine od buta
  • 1 kašika vegete
  • 3 do 4 čena belog luka
  • 150 g luka
  • 80 g slanine
  • 40 g brašna
  • 60 g koncentrata paradajza
  • 3 kašike ulja

Upustvo

  • Govedinu izrežite u odreske i dobro istucite. Svaki odrezak sa obe strane natrljajte vegetom zatim u jednu stranu utrljajte čen belog luka, a drugi pospite brašnom.
  • U posudu na vrućem ulju dinstajte sitno isitnjeni luk i slaninu. Kad je luk izdinstan stavite jedan po jedan odrezak na pobrašnjenu stranu u posudu da se blago zapeče.
  • Zatim izmešajte i dinstajte dok voda ispari, potom dodajte paradajz, ponovo izmešajte i dolivajte male količine vode i dinstajte.
  • Poslužite kao glavno jelo uz pirinač ili krompir.