PIJANE JUNEĆE ŠNICLE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg šnicli od junećeg mesa od buta
  • prezle
  • jaja
  • brašno
  • peršunov list
  • beli luk
  • 2 dcl belog vina

Upustvo

  • Potrebno je juneće meso od buta bez žilica,isečeno u šnicle ne suviše tanko. Tučkom za meso dobro ulupati, dok se lupa posipati prezle, i što više ih ulupati u meso. Tako pripremljeno meso ostaviti na hladnom oko 2 sata da odstoji.
  • Od količine mesa zavisi koliko ćemo ulupati jaja za pohovanje. Pripremimo posudu u koju ćemo peći meso, ugrejemo masnoću, šniclu uvaljamo u brašno pa u jaja i pečemo, bez da meso solimo.
  • Kada je meso pečeno sa obe strane, stavljamo u posebnu posudu koju smo malo pouljili. Na svaku šniclu posipamo malo nekog suvog začina, sitno seckanog peršuna i belog luka. Tako ređamo koliko imamo mesa.
  • Sada preko šnicli prelivamo belo vino i stavljamo posudu na malu temperaturu na ploču,da polako krčka. Vino dolivati po malo da se upija u šnicle,a ne da se bari,na 1 kg mesa potrebno je oko 2 dcl vina.