PEČENA PAPRIKA PUNJENA PIRINČOM-ZAPEČENA

Sastojci

  • crvena duga paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • pirinač 1 šolja
  • 1 jaje
  • so biber
  • kisela pavlaka

Upustvo

  • Potrebna nam je crvena duga paprika koju smo ispekli na ploči od šporeta. Kada se ohladi oljuštimo je i izvadimo seme.
  • U posudu sa malo masnoće izdinstamo 1 glavicu sitno sečeno crnog luka, dodamo obaren pirinač da se malo proprži. Kada se prohladi dodamo 1 jaje, posolimo, dodamo malo bibera po ukusu i ovom masom punimo paprike. Ređamo ih u podmazanu đuveč posudu jedno pored druge.
  • Na svaku papriku stavimo pavlake, premažemo i tako pripremljenu papriku stavimo da se peče oko 20 min. Ovako pripremljenu papriku možemo služiti kao prilog toplu, a lepa je i hladna.