PASULJ SA KOBASICOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 400 g pasulja
  • 100 g slanine
  • 4 roštiljske kobasice
  • veća glavica crnog luka
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike aleve paprike
  • čen belog luka
  • so i biber

Upustvo

  • Ocedite pasulj predhodno potopljen najbolje preko noći u hladnoj vodi, pa naliti hladnom vodom i kuvati. Kada provri, ponovo ocediti. Sipati toplu vodu tako da ogrezne, dodati crni luk, so i biber, i nastaviti sa kuvanjem.
  • Kada je napola kuvano, sipati ulje.
  • U tiganju propržiti iseckanu slaninu pa dodati sitno seckani beli luk.
  • Pasulj presuti u zemljanu posudu pa ga izmešati sa slaninom i alevom paprikom. Sve zaliti sa malo vode i zapeći u rerni.
  • Kobasice posebno propržiti i staviti po pasulju. Može se poslužiti uz pomfrit.