PASULJ SA DIVLJEG ZAPADA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 4 juneća kotleta od po 170 g
  • 300 g pasulja
  • 120 g dimljene slanine
  • 150 g kuvanog kukuruza
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 glavica luka
  • 5 – 6 feferonki
  • nana
  • 3 čena belog luka
  • majčina dušica
  • 50 ml belog vina
  • ulje
  • so i biber

Upustvo

  • Pasulj stavimo u šerpu sa vodom. Dodamo nekoliko grančica majčine dušice i nane. Ostavimo da odstoji jednu noć.
  • Na tihoj vatri kuvamo pasulj.
  • Kotlete posolimo, pobiberimo sa obe strane i pržimo na ulju u zagrejanom tiganju. Kotlete vadimo na činiju i u istom tiganju pržimo seckani luk, beli luk, feferonke, vino i na kocke iseckanu dimljenu slaninu. Promešamo, posolimo i pobiberimo. Dodamo kuvani kukuruz, kašiku paradajza i preostalu majčinu dušicu. Dodamo iseckanu preostalu nanu i skuvani pasulj. Posolimo.
  • Sadržaj tiganja prespemo u keramički sud. Na pasulj stavimo ispržene kotlete. Poklopimo aluminijumskom folijom i pečemo 1 sat na 225 stepeni.
  • Kada je jelo gotovo stavljamo na činiju za serviranje, koju ćemo ukrasiti po želji.