PASTA SUTE - ŠPAGETE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2 crna luka
  • 2 veće šargarepe
  • 1 do 2 čena belog luka
  • 400 g neke salame ili suvog mesa
  • paradajz sok
  • origano
  • biber
  • lovorov list
  • so

Upustvo

  • 2 glavice crnog luka sitno iseckati i propržiti na ulju samo da zacakli, a zatim u njega dodati ribanu šargarepu (dve veće šargarepe).
  • Naliti toplom vodom i ostaviti da se dinsta dok luk i šargarepa ne omekšaju i stvori se jedna vrsta kaše.
  • Zatim se doda 1- 2 čena belog luka, sitno seckana neka salama ili suvo meso 400 g, i naliti paradajz sok da ga bude preko mesa.
  • Kuva se još sat vremena da paradajz ispari oko prst ili dva. Pred kraj dodati origano, biber, lovorov list i soli po potrebi.
  • Kada je kuvano preliti preko kuvanih špageta.