PASTA SUTE - ŠPAGETE
Course: glavno jelo
Sastojci
- 2 crna luka
- 2 veće šargarepe
- 1 do 2 čena belog luka
- 400 g neke salame ili suvog mesa
- paradajz sok
- origano
- biber
- lovorov list
- so
Upustvo
- 2 glavice crnog luka sitno iseckati i propržiti na ulju samo da zacakli, a zatim u njega dodati ribanu šargarepu (dve veće šargarepe).
- Naliti toplom vodom i ostaviti da se dinsta dok luk i šargarepa ne omekšaju i stvori se jedna vrsta kaše.
- Zatim se doda 1- 2 čena belog luka, sitno seckana neka salama ili suvo meso 400 g, i naliti paradajz sok da ga bude preko mesa.
- Kuva se još sat vremena da paradajz ispari oko prst ili dva. Pred kraj dodati origano, biber, lovorov list i soli po potrebi.
- Kada je kuvano preliti preko kuvanih špageta.