PASTA PARMA

Sastojci

  • 500  g šampinjona
  • 1 crni luk
  • 2  kašike ulja
  • 1  l bujona
  • 500  g svežih tortelina
  • 250  ml mleka
  • 200  g pavlake
  • 200  g kuvane šunke
  • 1  kašika seckanog peršuna
  • so, biber

Upustvo

  • Očistite šampinjone i u zavisnosti od veličine isecite ih na pola ili na četvrtine. Zatim očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu prodinstajte crni luk da postane staklast. Dodajte šampinjone i propržite ih zajedno oko 5 min.
  • U međuvremenu, bujon zagrejte da proključa, dodajte torteline i skuvajte ih prema uputstvu za kuvanje. Mleko dodajte šampinjonima i nastavite sa dinstanjem, zatim dodajte pavlaku. Sos kuvajte dok polovina ne uvri. Dodajte so i biber. Kuvanu šunku isecite na rezance.
  • Na kraju ocedite torteline i zajedno sa šunkom dodajte sosu. Srevirajte i pospite peršunom.