PARFE OD ČOKOLADE

Course: desert

Sastojci

  • 200 g čokolade
  • 2 dl mleka
  • 6 žumanaca
  • 150 g prah šećera
  • pola l slatke pavlake

Upustvo

  • Na trenici istrugati 200 g čokolade pa je spustiti u 2 dl mleka, promešati i na štednjaku prokuvati.
  • Zasebno umutiti 6 žumanaca sa 150 g prah šećera. Vrelu čokoladu postepeno sipati na umućena jaja i mešati na štednjaku da se čokolada zgusne. Zatim skinuti masu sa štednjaka i mešati je dok se ne ohladi.
  • Zasebno ulupati pola litra slatke pavlake i dodati je u rashlađeni parfe od čokolade.
  • Kalup za krem pokvasiti vodom ili ga namazati bademovim uljem, sipati krem u njega, staviti na led.
  • Kada želite da ga poslužite, izvaditi ga iz kalupa, ukrasiti zaslađenom slatkom pavlakom i služiti.