PANNA COTTA SA CRVENIM VOĆEM

Course: desert

Sastojci

  • 500 ml mleka
  • 500 ml slatke pavlake
  • 7 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g bele čokolade
  • 2 kesice želatina rastopljenog u 100ml vode

Sastojci za voćni preliv:

  • 300 g crvenog smrznutog voća
  • 200 ml vode
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike gustina

Upustvo

  • Mleko i slatku pavlaku stavite na šporet da se kuva do trenutka ključanja, nikako da proključa, zatim dodajte šećer, vanilin šećer i belu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Onda dodajte rastopljeni želatin i mešajte dok se želatin skroz ne otopi, sipajte u čaše i ostavite da se ohladi,prvo malo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru. Kad se beli deo ohladio, pravite voćni preliv. U šerpu stavite voće, šećer i vodu i sačekajte da se šećer otopi, a smesa provri. Tada u malo vode razmutite 2 kašike gustina, dodajte masi i mešajte dok se ne zgusne. Vruć preliv sipajte preko panakote, ohladite još malo i poslužite.