PANNA COTTA

Course: desert

Sastojci

  • 600 ml slatke pavlake
  • vanilin štapić
  • 80 g šećera
  • 5 listova belog želatina
  • 200 g bobičastog voća jagode, maline, borovnice, aronije

Upustvo

  • Slatku pavlaku staviti u šerpu. Štapić vanile uzduž nožem zarezati, pa istrugati srž. Srž vanile, štapić i šećer dodati pavlaci, pa polako zagrejati. Ostaviti na tihoj vatri da se kuva oko 15 minuta. Želatin potopiti u malo hladne vode.
  • Šerpu skinuti sa ringle i izvaditi štapić vanile. Ocediti želatin i dodati ga u malo rashlađenu pavlaku i polako mešati. Masu rasporediti u 6 manjih posudica pokvašenih hladnom vodom. Hladiti 4 sata u frižideru.
  • Voće oprati i očistiti, pa malo prokuvati. Ohlađenu panakotu ukrasiti ohlađenim voćem i po želji listićima nane.