PALAČINKE PUNJENE PEČURKAMA

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

Za testo:

  • 250 ml mleka
  • 150 g brašna
  • 2 jaja
  • so
  • ulje

Za nadev:

  • 150 g pečuraka
  • 200 ml mleka
  • kašika maslaca
  • crni luk
  • so biber
  • peršun

Upustvo

  • Od mleka, brašna, jaja i prstohvata soli umešajte glatko testo za palačinke. Na umerenoj vatri u tiganju ispecite palačinke ali tako da budu malo deblje.
  • Pečurke operite, isecite ih sitno i zajedno sa seckanim crnim lukom ih pržite na maslacu oko 10 minuta. Smesu od pečurka i luka posolite, začinite, dodajte iseckani peršun i tom smesom napunite palačinke.
  • Uz ove palačinke lepo ide salata od čeri paradajza i bosiljka.