Sastojci:

400 g pačijeg mesa ( i iznutrice)

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 paprika

4 krompira

2 šake rezanaca za supu

1 paradajz

so

peršun

biber

Priprema:

Isecite pačetinu, zajedo sa iznutricama, stavite u odgovarajuću šerpu, nalijte vodom. Dodajte so, stavite na ringlu i ostavite da provri.

Kada meso smekša, dodajte sitno iseckane, luk, šargarepu i papriku. Pačetini je potrebno malo više kuvanja. Nemojte dodavati ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.

Oljuštiti krompir, iseći ga na kockice i dodati u bujon. Zatim dodati i rezance. Kada krompiri i rezanci smekšaju dodati ispasiran paradajz.

Po želji začinite biberom i svežim iseckanim peršunom.

PAČIJA SUPA