Sastojci:
• 1 kg oslića
• 250 g kikirikija
• 100 g sredine hleba
• kašika koncentrata paradajza
• ulje
• crvena paprika
• limun
• so
• 4 krompira
• 400 g boranije
• 4 paradajza
Priprema:
Očistiti ribu, operite je i osušite. Pripremite nadev tako što ćete sredinu hleba potopiti u malku vodu pa ga dobro iscedite.
Očistite kikiriki, pecite ga u rerni oko 5 minuta, uklonite ljusku, isekajte ga i pomešajte sa dobro oceđenom sredinom hleba.
Dodajte koncentrat paradajza, iseckanu papričicu i malo soli. Ovom smesom napunite ribu, premažite je uljem i stavite u pleh.
Poprskajte odozgo sokom od limuna razređenim vodom. Stavite u rernu i pecite na temperaturi od 230 stepeni 35 do 40 minuta, povremeno prelivajući sokom.
Oslić pripremljen na ovaj način servirajte sa kuvanim krompirom i boranijom. Ukrasite kriškama paradajza i limunom.