OSLIĆ U RERNI

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1 kg oslića
  • 250 g kikirikija
  • 100 g sredine hleba
  • kašika koncentrata paradajza
  • ulje
  • crvena paprika
  • limun
  • so
  • 4 krompira
  • 400 g boranije
  • 4 paradajza

Upustvo

  • Očistiti ribu, operite je i osušite. Pripremite nadev tako što ćete sredinu hleba potopiti u malku vodu pa ga dobro iscedite.
  • Očistite kikiriki, pecite ga u rerni oko 5 minuta, uklonite ljusku, isekajte ga i pomešajte sa dobro oceđenom sredinom hleba.
  • Dodajte koncentrat paradajza, iseckanu papričicu i malo soli. Ovom smesom napunite ribu, premažite je uljem i stavite u pleh.
  • Poprskajte odozgo sokom od limuna razređenim vodom. Stavite u rernu i pecite na temperaturi od 230 stepeni 35 do 40 minuta, povremeno prelivajući sokom.
  • Oslić pripremljen na ovaj način servirajte sa kuvanim krompirom i boranijom. Ukrasite kriškama paradajza i limunom.