Sastojci:

Za biskvit:

• 750 g euro krema
• 3 jaja
• 100 g  brašna
• 120 g brašna
• 20 g gustina
• kašičica praška za pecivo

Za karamel:

• 100 g lešnika
• 150 g šećera

Za fil:

• 500 ml pavlake
• 2 kesice šlaga
• 100 g lešnika
• 90 g šećera

Priprema:

Rastopiti euro krem na pari. Jaja dobro umutiti sa 3 kašike mlake vode i šećerom, a potom dodati euro krem. Zatim dodati brašno, gustin, prašak za pecivo. Napraviti čvrst sneg od belanaca i dodati mu prethodno napravljenu smesu. Od ove smese napraviti 3 kore, peći ih oko 15 minuta na 175 stepeni. Iseckati lešnike pa ih pržiti sve dok ne dobiju rumenu boju pa ih ostaviti da se ohlade. Staviti šećer sa jednom kašikom vode i kuvati sve dok se ne dobije karamel. Kada se prohladi dodati lešnike, staviti smesu na papir za pečenje i malo razvući. Kada se ohaldi iseći na komade. Umutiti pavlaku sa 3 kašike šećera i šlagom. Dodati mlevene lešnike. Sve 3 kore premazati sa pavlakom i lešnicima posuti karamelom i stavljati jednu na drugu.  Tortu ukrasiti šlagom.

NUGAT TORTA

Course: desert