Sastojci:

kutija biskvita

mleko

rum

pekmez od kajsija

orasi

125 g maslaca

125 ml slatke pavlake

Priprema:

Uzeti kupovni biskvit pa ga pokvasiti mlekom i poprskati rumom.

U kalup za tortu staviti jedan red pokvašenih biskvita i preko njih staviti jedan sloj pekmeza od kajsija.

Sad sipati u šerpu malo šećera, naliti ga sa malo vode, spustiti unutra mlevene orahe i 125 g zasebno umućenog maslaca. Masu zasladiti, pa prevući preko pekmeza, a potom staviti jedan debeo sloj sitno izmrvljenih kolača, poprskanih sa dosta ruma. Preko toga staviti opet sloj pekmeza, zatim staviti drugi red biskvita, poprskati ih mlekom i rumom, namazati pekmezom i nadevom od oraha, pa onda masom od kolača. Završiti ređanje biskvita, samo paziti da sve mase budu natopljene sokom od šećera, mleka i ruma.

Ostaviti tortu tako da prenoći, pa je sutra prevući ulupanom slatkom pavlakom i služiti. Umesto nadevom od oraha, ova torta može se preliti i žutim kremom, samo biskviti u svakom slučaju moraju biti dobro nakvašeni mlekom i rumom i pri tom se ne smeju drobiti.

NEPEČENA TORTA OD BISKVITA I PREOSTALIH KOLAČA

Course: desert