MUSAKA SA KELJOM II PILETINOM
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1 ½ kg kelja u glavici
- so
- brašno
- jaja
- 1 pile
- 1 kisela pavlaka
- 100 g maslaca
- 3 jajeta
Upustvo
- Uzeti 1 ½ kg kelja u glavici, očistiti je od spoljnih listova, oprati, iseći na kriške i obariti u slanoj vodi. Obaren kelj staviti na cetku da se dobro ocedi.
- Sad ga panirati. Svaki komad prvo uvaljati u brašno, pa u jaje, a potom ga peći na vreloj masti.
- Pile zasebno ispeći, kao svako pečenje. Pečeno pile iseći na male komade i očistiti od kostiju.
- Uzeti sud i ređati red kelja , pa red piletine. Musaku zaliti kiselom pavlakom, dodati 100 g maslaca, 3 cela jajeta, sve promešati, naliti pavlakom musaku i peći u rerni.