MUSAKA OD PAPRIKE I SALAME
Course: glavno jelo
Sastojci
- 500 g skuvanog krompira
- 1-2 crvene i žute paprike
- 1/2 kg oljuštenog paradajza
- 2 glavice crnog luka
- kašika mlevene slatke paprike
- 2 jaja
- so
- biber
- ulje
- 100 g topljivog sira
- 300 g salame najbolje šunkarice
Upustvo
- Kuvati krompir u ljusci, papriku iseći na uske kratke trake, iscediti paradajz a sok sipati u čašu, iseći luk na kockice, izdinstati ga na vrelom ulju posuti crvenom paprikom, dodati paprku isečenu na trake, kratko propržiti i dodati sok od paradajza. Kratko dinstati nekih 10 minuta. Posoliti i dodati malo bibera. Krompir oljuštiti i ostaviti da se ohladi. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Sud premazati uljem, a zatim po slojevima ređati kolutove krompira, masau koja se dinstala a potom sir pomešan sa jajima i kolutove salame. Ređati sve dok se sva smesa ne utroši. Poslednji sloj treba da bude krompir i može se posuti kačkavaljem. Peći oko 30 minuta.