MUSAKA OD KROMPIRA
Course: glavno jelo
Sastojci
- krompir
- so
- biber
- 1 glavica crnog luka
- mleveno meso
- 2-3 jajeta
- suvi začin
- mleko
Upustvo
- Očistiti krompir, iseći ga na kolutove i kuvati 10 minuta, posoliti vodu gde se kuva krompir. Kada je gotov ocediti vodu. Dok se kuva krompir treba pripremiti nadev.
- NADEV: Jednu glavicu crnog luka sitno iseckati i na malo masnoće propržiti, dodati mleveno meso po želji, dobro je da bude mešano, svinjsko i juneće, propržiti da meso pobeli, posoliti, pobiberiti po ukusu.
- Uzeti đuveč posudu pouljiti, staviti pola kuvanog krompira da prekrije posudu, preko krompira stavimo meso i preko mesa ostatak krompira, takođe da prekrije meso.
- U posebnu posudu razbijemo 2-3 jaja umutimo, stavimo malo začina, razredimo mlekom i prelijemo preko krompira.
- Tako pripremljeno jelo stavimo u zagrejanu rernu da se peče na 220 stepeniC oko 30 min. Služiti toplo uz neku salatu, sezonsku.