MLADA JUNETINA NADEVENA KAJGANOM

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 g mlevenog mesa
  • mrvice
  • namestite ređu kajganu
  • peršunovo lišće
  • so
  • biber
  • 1 do 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
  • 3 do 4 sardine
  • grašak iz konzerve

Upustvo

  • Sameljite 500 g mesa dvaput uzastopno, raspljeskajte na dasci posutoj mrvicama. Ili što je lakše na listu masnog papira, da biste posle tu pravougaonu ploču mogli svaljati kao rolat.
  • Premažite hladnom ređom kajganom uz dodatak seckanog zelenog peršuna, po ukusu soli, bibera, i 1 do 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka. Ovo pospite sa 3 do 4 iseckane ili udrobljene sardine, a preko svega dodajte i malo graška iz konzerve.
  • Uvijte kao rolat. Izmaknite na kraj daske i prebacite u đuveč pleh, prelijte zagrejanom mašću i ispecite kao svako pečenje.
  • Ovo jelo možete pripremiti dan ranije, služiti toplo ili hladno po volji uz salatu.