Sastojci:

3 jajeta

90 g sitnog šećera

3 žumanceta

90g brašna

20 g maslaca

pakovanje oblandi

pekmez od malina

Za preliv:

300 g šećera

3 kašike pekmeza od malina

malo vode

Priprema:

Penasto umutiti 3 cela jajeta, 90 g sitnog šećera i 3 žumanceta. Sud sa umućenom masom držati u drugom sudu, u kome voda vri. Jednom rukom držati sud u vodi, a drugom mešati masu dok ne počnu izbijati mali mehurići. Skinuti sa štednjaka, izvaditi šerpu, pa na stolu mešati i postepeno dodavati 90 g brašna i 20 g maslaca.

Dno veće tepsije obložiti velikim listom oblande, sipati preko nje masu, staviti u rernu i peći.

Ispečeno testo izvaditi iz rerne ohladiti, preseći napola i oba dela slepiti pekmezom od malina.

Iseći rombove, a u svakom rombu napraviti udubljenje u veličini lešnika.

300 g šećera staviti u šerpu, preliti ga vodom, dodati 3 kašike pekmeza od malina, pa sud sa ovom masom staviti u jedan veći sa vrelom vodom i kuvati dok masa ne bude čvrsta kad se kane na vreo tanjir. Ovom masom premazatti minjone ili u svako udubljenje staviti pomalo od ove mase.

MINJONI OD MALINA

Course: desert