MINJONI OD MALINA

Course: desert

Sastojci

  • 3 jajeta
  • 90 g sitnog šećera
  • 3 žumanceta
  • 90 g brašna
  • 20 g maslaca
  • pakovanje oblandi
  • pekmez od malina
  • Za preliv:
  • 300 g šećera
  • 3 kašike pekmeza od malina
  • malo vode

Upustvo

  • Penasto umutiti 3 cela jajeta, 90 g sitnog šećera i 3 žumanceta. Sud sa umućenom masom držati u drugom sudu, u kome voda vri. Jednom rukom držati sud u vodi, a drugom mešati masu dok ne počnu izbijati mali mehurići. Skinuti sa štednjaka, izvaditi šerpu, pa na stolu mešati i postepeno dodavati 90 g brašna i 20 g maslaca.
  • Dno veće tepsije obložiti velikim listom oblande, sipati preko nje masu, staviti u rernu i peći.
  • Ispečeno testo izvaditi iz rerne ohladiti, preseći napola i oba dela slepiti pekmezom od malina.
  • Iseći rombove, a u svakom rombu napraviti udubljenje u veličini lešnika.
  • 300 g šećera staviti u šerpu, preliti ga vodom, dodati 3 kašike pekmeza od malina, pa sud sa ovom masom staviti u jedan veći sa vrelom vodom i kuvati dok masa ne bude čvrsta kad se kane na vreo tanjir. Ovom masom premazatti minjone ili u svako udubljenje staviti pomalo od ove mase.