Sastojci:

170 g kinoe

200 g kukuruza šećerca zamrznutog

200 g crnog crvenog pasulja iz konzerve

Pola limete

Maslinovo ulje

2 veća paradajza

Pola avokada

Kim

Sveži seckani peršun – 2 supene kašike

Sušeni paradajz – opciono

Priprema:

Prvo je potrebno da skuvate kinou. Stavite kinou u šerpu sa vodom – biće vam potrebno duplo više vode nego kinoe. Kada voda proključa, smanjite šporet na umerenu do slabiju temperaturu – kinoa treba da se krčka narednih 20-ak minuta, odnosno dok se voda ne ukuva, a zrno kinoe postane mekano.

Odmrznite kukuruz šećerac, pa ga u jednoj posudi lagano pomešajte sa pasuljem.

Kinou stavite u dublju posudu u kojoj planirate da servirate salatu, preko stavite kukuruz i pasulj, potom preko isecite paradajz, avokado. Uzmite 2 velike kašike pa sve to lagano protresite kako bi se sve promešalo bez gnječenja.

Ostalo je da iscedite limetu, stavite malo sušenog paradajza po želji, pospete sve peršunom i kimom obavezno, a po želji dodajte i so i biber u zrnu. Na kraju sve prelijte i maslinovim uljem.

MEKSIČKA SALATA