Sastojci:

6 jaja

140 g šećera

2 štangle čokolade

140 g badema

1 kašika brašna

Za nadev:

3 jajeta

150 g šećera

malo vanile

140 g badema

140 g maslaca

Za preliv čokolada

Priprema:

Izmešati dobro 6 žumanaca sa 140 g šećera, dodati 2 štangle omekšale čokolade, sneg od 6 belanaca, 140 g neoljuštenih samlevenih badema i 1 kašiku mekanog brašna. Sve to dobro izmešati. Podeliti masu na 2 dela, sipati u kalup i lagano je peći.

Ohlađenu tortu nadevati sledećim nadevom: u činiji ulupati 3 jajeta, 150 g šećera i malo vanile dok masa ne postane gusta. Zatim je skinuti i ostaviti da se ohladi.

U ohlađenu masu dodati 140 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema i 140 g dobro umućenog maslaca. Sve promešati i ovim kremom nadevati tortu.

Celu tortu preliti prelivom od čokolade.

MAJSKA TORTA

Course: desert