Sastojci:
6 jaja
140 g šećera
2 štangle čokolade
140 g badema
1 kašika brašna
Za nadev:
3 jajeta
150 g šećera
malo vanile
140 g badema
140 g maslaca
Za preliv čokolada
Priprema:
Izmešati dobro 6 žumanaca sa 140 g šećera, dodati 2 štangle omekšale čokolade, sneg od 6 belanaca, 140 g neoljuštenih samlevenih badema i 1 kašiku mekanog brašna. Sve to dobro izmešati. Podeliti masu na 2 dela, sipati u kalup i lagano je peći.
Ohlađenu tortu nadevati sledećim nadevom: u činiji ulupati 3 jajeta, 150 g šećera i malo vanile dok masa ne postane gusta. Zatim je skinuti i ostaviti da se ohladi.
U ohlađenu masu dodati 140 g obarenih, oljuštenih i samlevenih badema i 140 g dobro umućenog maslaca. Sve promešati i ovim kremom nadevati tortu.
Celu tortu preliti prelivom od čokolade.