Suvi sastojci:
- 230 gr brašna
- 130 gr kristal šećera
- 70 gr smedjeg šećera
- 1 kašičica soda bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašičice cimeta
- 1 kašika začina za medenjake
Mokri sastojci:
- 450 gr pirea od bundeve
- 2 jajeta
- 1,2 dcl ulja
- 1 kašičica vanila ekstrakta
Priprema:
Uključite rernu na 190°C da se ugreje. Pripremite kalupe za mafine. Najbolje ih premazati uljem.
Izmešajte sve suve sastojke. Izmešajte sve mokre sastojke.
Sipajte mokre sastojke u suve sastojke i blago, varjačom, umešajte. Mešati treba tek toliko da se sjedine sastojci, da nema onih suvih grumenčića.
Tako izmešane sastojke rasporedite podjednako u kalupe za mafine.
Mafine stavite da se peku u ugrejanu rernu nekih 20-25 minuta. Nakon 20 minuta, proverite čačkalicom, da li izlazi suva, ako ne, pecite još koji minut.
Mafine poslužite uz šoljicu mleka ili čaj.