Suvi sastojci:

  • 230 gr brašna
  • 130 gr kristal šećera
  • 70 gr smedjeg šećera
  • 1 kašičica soda bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašika začina za medenjake 

Mokri sastojci:

  • 450 gr pirea od bundeve
  • 2 jajeta
  • 1,2 dcl ulja
  • 1 kašičica vanila ekstrakta

Priprema:

Uključite rernu na 190°C da se ugreje. Pripremite kalupe za mafine. Najbolje ih premazati uljem.

Izmešajte sve suve sastojke. Izmešajte sve mokre sastojke.

Sipajte mokre sastojke u suve sastojke i blago, varjačom, umešajte. Mešati treba tek toliko da se sjedine sastojci, da nema onih suvih grumenčića.

Tako izmešane sastojke rasporedite podjednako u kalupe za mafine.

Mafine stavite da se peku u ugrejanu rernu nekih 20-25 minuta. Nakon 20 minuta, proverite čačkalicom, da li izlazi suva, ako ne, pecite još koji minut.

Mafine poslužite uz šoljicu mleka ili čaj.

MAFINI OD BUNDEVE

Course: desert