200 g maslaca

500 g brašna

14 kašika šećera u prahu

2 jajeta

1 limun

šećer i aroma vanile za dekoraciju

Priprema:

Na dasku za mešenje izmrviti 200 g hladnog maslaca sa pola kg brašna. U brašno i maslaca dodati 14 kašika sitnog šećera, 2 tvrdo kuvana i pasirana žumanceta, nastrugane kore od pola limuna i sok od 1 limuna.

Sa ovim dodacima testo glatko izmesiti, pa ga oklagijom razviti u koru sa pola prsta debljine.

Sad uzeti kalup koji ima oblik zvezde, vaditi iz testa zvezdice i stavljati ih na namazan pleh.

Od 2 belanceta umutiti sneg, na svaku zvezdicu staviti ovoga snega i posuti ga tucanim šećerom. peći ih, ali paziti da ostanu svetle boje, zatim ih posuti šećerom zamirisanim vanilom i služiti.

LIMUNOVE ZVEZDICE

Course: desert