LIMUN TORTA

Course: desert

Sastojci

  • 10 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 15 kašika brašna
  • limun
  • 250 g šećera
  • časa mleka
  • 250 g mlevenih oraha
  • 250 g putera

Upustvo

  • Umutiti 10 celih jaja i 10 kašika šećera. Ovu masu zamesiti sa 15 kašika brašna i istruganom korom od 1 limuna.
  • Da bi torta bila okrugla i velika po želji trebamo pripremljeno testo peći u podmazanoj šerpi od 4 l.
  • Kada se torta ispeče preseći na 3 dela i filovati.
  • Za fil ispržiti 250 g šećera i dodati čašu mleka. U isprženom šećeru i mleku dodati 250 g mlevenih oraha. Onda umutiti 250 g putera i izmešati sa pripremljenom i prohlađenom masom.
  • Sa ovim filom premazati sve tri kore i poređati jednu preko druge.