LIMUN TORTA
Course: desert
Sastojci
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 15 kašika brašna
- limun
- 250 g šećera
- časa mleka
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g putera
Upustvo
- Umutiti 10 celih jaja i 10 kašika šećera. Ovu masu zamesiti sa 15 kašika brašna i istruganom korom od 1 limuna.
- Da bi torta bila okrugla i velika po želji trebamo pripremljeno testo peći u podmazanoj šerpi od 4 l.
- Kada se torta ispeče preseći na 3 dela i filovati.
- Za fil ispržiti 250 g šećera i dodati čašu mleka. U isprženom šećeru i mleku dodati 250 g mlevenih oraha. Onda umutiti 250 g putera i izmešati sa pripremljenom i prohlađenom masom.
- Sa ovim filom premazati sve tri kore i poređati jednu preko druge.