Sastojci:
• 500 g testa za lazanje
• 300 g mlevenog mesa
• 200 g šunkarice
• glavica crnog luka
• 150 g belog sira
• 100 g kačkavalja
• 200 g šampinjona
• paradajz sok
• bosiljak, origano, vegeta, so i biber
• 2 dcl kisele pavlake
• 3 kašike brašna
• 50 ml mleka
• muskatni orah
• ulje
Priprema:
Na malo ulja propržiti mleveno meso sa sitno seckanim lukom i dodajte začine. Takođe, na malo ulja propržiti seckane šampinjone. Šunkaricu sitno iseckajte, sir narendajte.
Za bešamel sos: upržite 3 kašike brašna, sa malo ulja. Dodajte mleko i pavlaku, dobro umutite, začinite sa muskatnim oraščićem.
Testo umesite ili kupite gotovo. Kore kuvajte do 5 minuta svega par komada odjednom.
Dno pleha prekrijte kuvanim korama. Nadevajte filom od mesa i pečuraka, pa prelijte sokom od paradajza. Pošto ste ponovo prekrili korama, nanesite nadev od šunkarice i rendanog sira. Ovaj postupak naizmenično ponavljajte dok ne potrošite nadev.
Lazanje isecite na parčad i prelijte izmućenim jajima i mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.