Sastojci:

• 500 g testa za lazanje

• 300 g mlevenog mesa

• 200 g šunkarice

• glavica crnog luka

• 150 g belog sira

• 100 g kačkavalja

• 200 g šampinjona

• paradajz sok

• bosiljak, origano, vegeta, so i biber

• 2 dcl kisele pavlake

• 3 kašike brašna

• 50 ml mleka

• muskatni orah

• ulje

Priprema:

Na malo ulja propržiti mleveno meso sa sitno seckanim lukom i dodajte začine. Takođe, na malo ulja propržiti seckane šampinjone. Šunkaricu sitno iseckajte, sir narendajte.

Za bešamel sos: upržite 3 kašike brašna, sa malo ulja. Dodajte mleko i pavlaku, dobro umutite, začinite sa muskatnim oraščićem.

Testo umesite ili kupite gotovo. Kore kuvajte do 5 minuta svega par komada odjednom.

Dno pleha prekrijte kuvanim korama. Nadevajte filom od mesa i pečuraka, pa prelijte sokom od paradajza. Pošto ste ponovo prekrili korama, nanesite nadev od šunkarice i rendanog sira. Ovaj postupak naizmenično ponavljajte dok ne potrošite nadev.

Lazanje isecite na parčad i prelijte izmućenim jajima i mlekom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

LAZANJE

Course: glavno jelo