LAZANJE SA MORSKIM PLODOVIMA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • sitno seckani praziluk
  • 440 g paradajza iz konzerve
  • 2 kašike paradajza
  • 500 g račića
  • 250 g lignji
  • 15 listića testa za lazanje
  • 125 g seckane mocarele

Upustvo

  • Na malo ulja propžite praziluk, u tiganj dodajte paradajz i kuvajte dok se smesa ne zgusne. Tada spustite račiće i lignje, pa dinstajte na tihoj vatri još 5minuta.
  • U ključaloj vodi kuvajte lazanje dok ne omekšaju. Potom ih stavite u veliku činiju sa hladnom vodom.
  • U vatrostalnu činiju poređajte lazanje i sipajte trećinu sosa s morskim plodovima. Preko stavite drugi red kora, na njega sipajte drugu trećinu sosa i na vrh stavite još jedan red kora. Premažite lazanje preostalom trećinom sosa i naređajte mocarelu.
  • Pecite 40 minuta na 180 stepeni.