Sastojci:

7 svežih kora za lazanje

200 g šampinjona

200 g mlevenog junećeg mesa

glavica crnog luka

1 šargarepa

50 g maslaca

70 ml paradajz-pirea

2,5 dl pavlake

70 g parmezana + 30 g (za posipanje)

so, biber

origano

majčina dušica

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, pečurke na listiće, šargarepu izrendajte. Pavlaku umutite s parmezanom. Upržite na maslacu luk i šargarepu, dodajte šampinjone, posolite, pobiberite, dodajte mleveno meso i propržite. Na kraju dodajte paradajz-pire. Stavite majčinu dušicu i origano, i krčkajte desetak minuta, dodajte pavlaku i parmezan, promešajte i sklonite s vatre.

U podmazan pleh ređajte red lazanja, red fila s pečurkama, i tako dok ne utrošite materijal. Odozgo pospite parmezanom i pecite na 200 stepeni oko pola sata.

LAZANJA SA MLEVENIM MESOM I PEČURKAMA