LAVLJE GLAVE
Course: glavno jelo
Sastojci
- 500 gr mlevenog svinjskog mesa
- 3 pečurke suve i potopljene u vodi
- 1 struk mladog crnog luka
- 3 kašike sušenih račića takođe natopljenih u vodi
- 1 kriška đumbirovog korena
- 2 i po kašike šeri ili belog vina
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica soli
- kašičica šećera
- 250 g celerovog lišća
- 4 kašike ulja
- 1 šolja vruće pileće supe
Upustvo
- Sitno iseckati pečurke, mladi luk, račiće i đumbir, pa sve izmešati sa mlevenim mesom.
- Dodati soju, vino, so i šećer. Listove celera iseći na četvoro.
- Smesu od mesa podeliti u četiri lopte. Zagrejati ulje na jakoj vatri, staviti u njega povrće i pomešati ga. Staviti zatim meso na povrće i preliti sve supom.
- Kad provri, smanjiti vatru i kuvati 15 minuta na blagoj vatri.