LAVLJE GLAVE

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 500 gr mlevenog svinjskog mesa
  • 3 pečurke suve i potopljene u vodi
  • 1 struk mladog crnog luka
  • 3 kašike sušenih račića takođe natopljenih u vodi
  • 1 kriška đumbirovog korena
  • 2 i po kašike šeri ili belog vina
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašičica soli
  • kašičica šećera
  • 250 g celerovog lišća
  • 4 kašike ulja
  • 1 šolja vruće pileće supe

Upustvo

  • Sitno iseckati pečurke, mladi luk, račiće i đumbir, pa sve izmešati sa mlevenim mesom.
  • Dodati soju, vino, so i šećer. Listove celera iseći na četvoro.
  • Smesu od mesa podeliti u četiri lopte. Zagrejati ulje na jakoj vatri, staviti u njega povrće i pomešati ga. Staviti zatim meso na povrće i preliti sve supom.
  • Kad provri, smanjiti vatru i kuvati 15 minuta na blagoj vatri.