Sastojci:
250 g brokolija podeljenog na cvetiće
1 veća šargarepa (očišćena i isečena na kolutiće)
1/2 glavice crnog luka (sitno seckanog)
1 češanj belog luka (sitno seckanog)
1 kašika ulja
80 ml vrele vode
po ukusu so i biber
170 ml supe od povrća (ili vrela voda + dodatak jelima)
100 g kus – kusa
5-6 maslina bez koštica isečenih na polutke
malo peršuna
po želji rendana korica limuna
Priprema:
U dublji sud sa debelim dnom sipati ulje, pa na njemu bez dolivanja tečnosti i uz mešanje dinstati šargarepu i crni luk dok ne omeknu . Ubaciti beli luk i dinstati još najduže minut.
Dodati brokoli i 80 ml vode, pa dinstati nekoliko minuta dok brokoli omekne, ali da ipak ostane blago hrskav.
U drugom sudu kus-kus preliti sa 170 gr supe (ili voda + dodatak jelima), promešati, poklopiti i ostaviti 5 minuta da se sve „upari“.
Preseći masline bez koštica na pola, dodati im grubo nasečen peršun, rendanu koricu limuna Sve ovlaš promešati.
U sud sa dinstanim povrćem dodati kus kus (viljuškom ga malo rastresti), polovinu seckanih maslina, peršuna i rendane kore limuna. Promešati.
Kus-kus sipati u činije i posuti ostatkom maslina, peršuna i rendane korice limuna.