Sastojci:

1 i 1/2 šolja brašna (možete staviti po 1/2 šolje belog, crnog i integralnog)
1 kašičica sode bikarbone + 1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1 i 1/2 kašičica cimeta
po 1/2 kašičice mlevenog đumbira i muskatnog oraha
1 šolja pirea od bundeve
1 veće jaje
1 šolja smeđeg šećera
1/2 šolje jogurta
1 kašika ulja
1/2 šolje brusnica i seckanih lešnika (ili seckane čokolade)

Priprema:

U jednoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i so.

U drugoj činiji izmiksati pire od bundeve, ulje, jogurt, jaje, šećer.

Dodati suve sastojke i miksati jako kratko, tek da se poveže . Dodati brusnice i lešnike (ili seckanu čokoladu) i kašikom izmešati.

Testo izliti u kalup za kuglof. Peći na 170-180 stepeni između 50-60 minuta.

Kolač prohladiti 10-ak minuta u kalupu, izvaditi iz kalupa i ohladiti do kraja. Ohlađen kolač po želji preliti prelivom od cimeta ili čokoladnom glazurom ili vanila prelivom.

KUGLOF OD BUNDEVE

Course: desert