KRUŠKE A LA KONDE
Course: desert
Sastojci
- 400 g šećera
- 2 čaše vode
- 1 limun
- nekoliko većih krušaka
- dinje iz slatkog ili ananas iz konzerve
- 1 čaša likera maraskino
Upustvo
- Staviti u šerpu 400 g šećera, naliti 2 čaše vode i sok od 1 limuna. Staviti ovo na štednjak i kuvati.
- Velike kruške oprati, oljuštiti i nožem im izvaditi sredinu, ali tako da ostanu ucelo. Zatim kruške kuvati u sirupu od šećera i limuna dok ne postanu meke.
- Kruške sa sirupom skinuti sa štednjaka i ostaviti da se prohlade.
- Za to vreme spremiti dinje iz slatkog ili ananas iz konzerve. Ovo voće iseći na sitne komade, pa njime puniti izdubljena mesta u kruškama.
- Staviti kruške na staklenu činiju i preliti ih sirupom u koji treba dodati 1 čašu likera maraskino. Držati na ledu, a zatim služiti.