KRUŠKE A LA KONDE

Course: desert

Sastojci

  • 400 g šećera
  • 2 čaše vode
  • 1 limun
  • nekoliko većih krušaka
  • dinje iz slatkog ili ananas iz konzerve
  • 1 čaša likera maraskino

Upustvo

  • Staviti u šerpu 400 g šećera, naliti 2 čaše vode i sok od 1 limuna. Staviti ovo na štednjak i kuvati.
  • Velike kruške oprati, oljuštiti i nožem im izvaditi sredinu, ali tako da ostanu ucelo. Zatim kruške kuvati u sirupu od šećera i limuna dok ne postanu meke.
  • Kruške sa sirupom skinuti sa štednjaka i ostaviti da se prohlade.
  • Za to vreme spremiti dinje iz slatkog ili ananas iz konzerve.  Ovo voće iseći na sitne komade, pa njime puniti izdubljena mesta u kruškama.
  • Staviti kruške na staklenu činiju i preliti ih sirupom u koji treba dodati 1 čašu likera maraskino. Držati na ledu, a zatim služiti.