KROMPIR SA ZAČINIMA

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • 1 kašika suvog začina
  • malo soli
  • malo crvene mlevene paprike
  • peršunov list
  • 100 ml ulja

Upustvo

  • Krompir očistiti i iseći na krupnije kocke, komade.
  • Staviti u vodu i na vatru.
  • Kuvati 10 minuta pa skloniti sa vatre.
  • Krompir treba da je skoro kuvan, da bi se u ulju samo dopekao, pazite da vam se ne raskuva.
  • U svakom slučaju, bolje da je manje kuvan nego raspadnut jer kada je manje kuvan samo ćete ga malo duže peći.
  • Ocediti krompir i dok se cedi zagrejati ulje u tiganju.
  • Istresti krompir, prodrmati tiganj da krompir se rasporedi svuda i ostaviti tako da se prži.
  • Povremeno prodrmati tiganj, ako se spretni drmnite tiganj kao kada okrećete palačinke da bi se krompir preokrenuo, ako ne umete onda spatulom okrenite.
  • Ne morate da pazite da baš svaki okrenete.
  • Ponoviti sve još 2 puta.
  • Pred kraj posuti suvim začinom, malo soli i paprike i na kraju peršunov list.
  • Prodrmati tiganj još malo, ako vam se čini da je suvo možete doliti još malkice ulja i obrnuti krompir.
  • Poslužiti topao.