Krompir očistiti i iseći na krupnije kocke, komade.
Staviti u vodu i na vatru.
Kuvati 10 minuta pa skloniti sa vatre.
Krompir treba da je skoro kuvan, da bi se u ulju samo dopekao, pazite da vam se ne raskuva.
U svakom slučaju, bolje da je manje kuvan nego raspadnut jer kada je manje kuvan samo ćete ga malo duže peći.
Ocediti krompir i dok se cedi zagrejati ulje u tiganju.
Istresti krompir, prodrmati tiganj da krompir se rasporedi svuda i ostaviti tako da se prži.
Povremeno prodrmati tiganj, ako se spretni drmnite tiganj kao kada okrećete palačinke da bi se krompir preokrenuo, ako ne umete onda spatulom okrenite.
Ne morate da pazite da baš svaki okrenete.
Ponoviti sve još 2 puta.
Pred kraj posuti suvim začinom, malo soli i paprike i na kraju peršunov list.
Prodrmati tiganj još malo, ako vam se čini da je suvo možete doliti još malkice ulja i obrnuti krompir.
Poslužiti topao.