Sastojci:

1 glavica crnog luka

maslinovo ulje

300 g krompira

200 g parike crvene i zelene

2 do 3 paradajza

beli luk

peršunov list

biber

so

Priprema:

Glavicu crnog luka sitno isečenog, ispržiti na malo maslinovog ulja, da porumeni. Dodati krompir, isečen na tanke kolutove, posoliti i ostaviti da se krompir malo zapeče. Preko krompira poređati isečenu papriku na  štapiće, ne mešati,samo poklopiti  da paprika malo omekša.

Kada je paprika omekšana, prekriti je oljuštenim paradajzom, isečenim na kolutove. Preko paradajza posuti isečen beli luk, i seckano peršunovo lišće. Malo posoliti preko paradajza i malo posuti bibera.

Ne mešati jelo, poklopiti i ostaviti da polako vri, da uvri paradajz, ali  da ostane i malo soka. Ovo jelo možete služiti kao prilog  uz meso.

 

KROMPIR SA POVRĆEM