KROMPIR SA POVRĆEM
Sastojci
- 1 glavica crnog luka
- maslinovo ulje
- 300 g krompira
- 200 g parike crvene i zelene
- 2 do 3 paradajza
- beli luk
- peršunov list
- biber
- so
Upustvo
- Glavicu crnog luka sitno isečenog, ispržiti na malo maslinovog ulja, da porumeni. Dodati krompir, isečen na tanke kolutove, posoliti i ostaviti da se krompir malo zapeče. Preko krompira poređati isečenu papriku na štapiće, ne mešati,samo poklopiti da paprika malo omekša.
- Kada je paprika omekšana, prekriti je oljuštenim paradajzom, isečenim na kolutove. Preko paradajza posuti isečen beli luk, i seckano peršunovo lišće. Malo posoliti preko paradajza i malo posuti bibera.
- Ne mešati jelo, poklopiti i ostaviti da polako vri, da uvri paradajz, ali da ostane i malo soka. Ovo jelo možete služiti kao prilog uz meso.