KROMPIR SA POVRĆEM

Sastojci

  • 1 glavica crnog luka
  • maslinovo ulje
  • 300 g krompira
  • 200 g parike crvene i zelene
  • 2 do 3 paradajza
  • beli luk
  • peršunov list
  • biber
  • so

Upustvo

  • Glavicu crnog luka sitno isečenog, ispržiti na malo maslinovog ulja, da porumeni. Dodati krompir, isečen na tanke kolutove, posoliti i ostaviti da se krompir malo zapeče. Preko krompira poređati isečenu papriku na štapiće, ne mešati,samo poklopiti da paprika malo omekša.
  • Kada je paprika omekšana, prekriti je oljuštenim paradajzom, isečenim na kolutove. Preko paradajza posuti isečen beli luk, i seckano peršunovo lišće. Malo posoliti preko paradajza i malo posuti bibera.
  • Ne mešati jelo, poklopiti i ostaviti da polako vri, da uvri paradajz, ali da ostane i malo soka. Ovo jelo možete služiti kao prilog uz meso.