KROMPIR PAPRIKAŠ BEZ MESA

Course: glavno jelo

Sastojci

  • 1,5 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika crvene mlevene paprike
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • peršunov list
  • 2 kašike brašna

Upustvo

  • Iseckati luk, dodati ulje i začin, malo vode i staviti da se dinsta sve dok luk potpuno ne omekša.
  • Povremeno dolivati vodu.
  • Kada je luk mekan, dodati krompir isečen na kocke ili na kriške i naliti vodom tako da krompir pliva. Ostaviti da se kuva na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje.
  • Posle 20 minuta kuvanja dodati crvenu papriku iso. Ako je pregusto dodavati vruće vode.
  • Na kraju, kada se krompir skuvao i ima dovoljno čorbe, razmutite brašno sa čašom vode, izmaknite šerpu sa vatre, zakuvajte, promešajte i vratite na smanjenu vatru da se brašno skuva i paprikaš je gotov.
  • Služi se toplo i lepo ide uz kupus salatu.