KROMPIR PAPRIKAŠ BEZ MESA
Course: glavno jelo
Sastojci
- 1,5 kg krompira
- 2 glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 1 kašika crvene mlevene paprike
- 1 kašika suvog začina
- 1 kašičica soli
- peršunov list
- 2 kašike brašna
Upustvo
- Iseckati luk, dodati ulje i začin, malo vode i staviti da se dinsta sve dok luk potpuno ne omekša.
- Povremeno dolivati vodu.
- Kada je luk mekan, dodati krompir isečen na kocke ili na kriške i naliti vodom tako da krompir pliva. Ostaviti da se kuva na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje.
- Posle 20 minuta kuvanja dodati crvenu papriku iso. Ako je pregusto dodavati vruće vode.
- Na kraju, kada se krompir skuvao i ima dovoljno čorbe, razmutite brašno sa čašom vode, izmaknite šerpu sa vatre, zakuvajte, promešajte i vratite na smanjenu vatru da se brašno skuva i paprikaš je gotov.
- Služi se toplo i lepo ide uz kupus salatu.