KROKETI SA ŠUNKOM
Course: hladno predjelo, toplo predjelo
Sastojci
- 2 zemičke
- 1/8 l mleka
- 20 g maslaca
- 10 g oštrog brašna
- 1 jaje
- 1/4 kg isečene šunke
- so biber
Za paniranje:
- brašno
- jaje
- mrvice prezle
- mast
Upustvo
- Dve zemičke potopiti u vodu i kad omekšaju dobro iscediti.
- Staviti u šerpu 1/8 l mleka, 20 g maslaca, oceđene zemičke i 10 g oštrog brašna. To sve zajedno kuvati mešajući, dok ne postane gusta masa.
- Kuvanu masu skinuti sa štednjaka i ostaviti da se ohaldi.
- U hladnu masu umešati 1 celo jaje, 1/4 kg isečene šunke, malo soli i malo sitnog bibera.
- Od te mase praviti kratke debele kobasice slične safaladama, uvaljati ih prvo u brašno , zatim u razmućeno jaje, a potom u mrvice. Spuštati ih na vrelu mast i pržiti.
- Uz ove krokete služiti neki preliv.