KREMPITA
Course: desert
Sastojci
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 15 kašika šećera
- 6 jaja
- 2 l mleka
- 1/2 l vode
- 5 kašika brašna
- 350 g gustina
- 2 vanilin šećera
- 1 puding od vanile
- 200 ml slatke pavlake
Upustvo
- Razviti lisnato testo, treba da imamo dve kore, ispeći kore u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 5 do 7 minuta.
- Mleko prokuvati. U jednoj posudi umutiti žumanca, 10 kašika šećera, vanilin šećer. Puding, gustin i brašno izmešamo sa vodom i dodamo u smesu sa žumancima i šećerom. Sve dobro izmešamo i izlijemo u kuvano mleko, pa sve na šporetu kuvati dok se ne zgusne.
- Posebno umutiti 10 belanaca sa 5 kašika šečera u čvrst sneg. Umućeni sneg polako dodavati u topao krem. Umutiti slatku pavlaku.
- Kolač se slaže tako što stavimo jednu koru, krem, slatku pavlaku pa drugu koru. Odozgo se pospe prah šećerom.