KREMPITA

Course: desert

Sastojci

  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • 15 kašika šećera
  • 6 jaja
  • 2 l mleka
  • 1/2 l vode
  • 5 kašika brašna
  • 350 g gustina
  • 2 vanilin šećera
  • 1 puding od vanile
  • 200 ml slatke pavlake

Upustvo

  • Razviti lisnato testo, treba da imamo dve kore, ispeći kore u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, 5 do 7 minuta.
  • Mleko prokuvati. U jednoj posudi umutiti žumanca, 10 kašika šećera, vanilin šećer. Puding, gustin i brašno izmešamo sa vodom i dodamo u smesu sa žumancima i šećerom. Sve dobro izmešamo i izlijemo u kuvano mleko, pa sve na šporetu kuvati dok se ne zgusne.
  • Posebno umutiti 10 belanaca sa 5 kašika šečera u čvrst sneg. Umućeni sneg polako dodavati u topao krem. Umutiti slatku pavlaku.
  • Kolač se slaže tako što stavimo jednu koru, krem, slatku pavlaku pa drugu koru. Odozgo se pospe prah šećerom.