KREM ČORBA OD PAŠTRNAKA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 2 supene kašike putera
  • 2 glavice crnog luka
  • šolja i po seckanog paštrnaka
  • seckani krompir srednje veličine
  • 4 šolje pileće supe
  • kafena kašičica mlevenog bibera
  • 2 supene kašike svežeg peršuna

Upustvo

  • U većem loncu istopite puter na umerenoj temperaturi. Dodajte iseckani crni luk, paštrnak, krompir, pa propržite oko 5 minuta.
  • Dodajte pileću supu i biber, zagrejte do ključanja pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta dok povrće potpuno ne omekša.
  • U blenderu ili multipraktiku ispasirajte smesu, vratite na ringlu i ponovo zagrejte. Dodajte sitno seckani svež peršun, a pre služenja supu pospite rendanim sirom i stavite nakratko u rernu da se sir istopi.