KREM ČORBA OD PAŠTRNAKA
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 2 supene kašike putera
- 2 glavice crnog luka
- šolja i po seckanog paštrnaka
- seckani krompir srednje veličine
- 4 šolje pileće supe
- kafena kašičica mlevenog bibera
- 2 supene kašike svežeg peršuna
Upustvo
- U većem loncu istopite puter na umerenoj temperaturi. Dodajte iseckani crni luk, paštrnak, krompir, pa propržite oko 5 minuta.
- Dodajte pileću supu i biber, zagrejte do ključanja pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta dok povrće potpuno ne omekša.
- U blenderu ili multipraktiku ispasirajte smesu, vratite na ringlu i ponovo zagrejte. Dodajte sitno seckani svež peršun, a pre služenja supu pospite rendanim sirom i stavite nakratko u rernu da se sir istopi.