KREM ČORBA

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 500 g svinjetine bez kosti
  • 2 šargarepe
  • koren peršuna
  • celer
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 3 čena belog luka
  • peršunov list
  • pola šolje ulja
  • so i biber
  • kašika mešavine začina

Upustvo

  • Staviti isečeno meso u vodu da se kuva. Posoliti i dodati mešavinu začina. kada se meso malo prokuva dodati očišćenu zelen, oljušten krompir i glavicu crnog luka rasečenu na 4 dela.
  • Kada povrće i meso omekšaju, procediti supu, povrće iseći, meso odvojiti od kostiju i iseći. Vratiti supu na štednjak, spustiti u nju povrće i meso pa sačekati da sve ponovo proključa.
  • Na ulju propržiti sitno iseckanu drugu glavicu crnog luka, dodati brašno i alevu papriku. Sačekati da malo zamiriše i odmah sipati zapršku u čorbu. Pustiti da još malo čorba krčka sa zaprškom, posoliti, pobiberiti i skloniti sa štednjaka.
  • Dodati u čorbu pavlaku pomešanu sa sirćetom, sitno seckan peršunov list i istucati beli luk. Promešati i služiti.