KONSOME SUPA
Course: hladno predjelo, toplo predjelo
Sastojci
- 2 l goveđe supe
- 1 kg krtog mlevenog goveđeg mesa
- 2 belanceta
- pileća sitnež
- parče goveđe kolenice
Upustvo
- Za ovu supu treba dan ranije skuvati dobru goveđu supu. Ostaviti je na hladnom mestu da prenoći. Izjutra pokupiti mast sa supe.
- Ocediti 2 l supe, staviti u lonac i dodati 1 kg krtog, samlevenog goveđeg mesa bez imalo žilica ili loja. Ovo meso zamesiti sa 2 belaceta, uvaljati u loptu i onda staviti u supu. Sem ovog mesa, dodati još sitneži od 2 pileta i parče goveđe kolenice.
- Staviti supu da vri i kuvati je na tihoj vatri sat i po vremena. Posle tog vremena lonac sa supom skloniti i procediti. Uzeti čist, po mogućstvu končani salvet, pokvasiti ga i dobro od vode ocediti. Salvet staviti preko cediljke za supu i procediti je. Tako će se dobiti dobar snažan konsome.
- Sa proceđene supe skinuti mast ako je još ima. Konsome služiti topao u šoljama. Konsome se može služiti i hladan.