KONSOME SUPA

Course: hladno predjelo, toplo predjelo

Sastojci

  • 2 l goveđe supe
  • 1 kg krtog mlevenog goveđeg mesa
  • 2 belanceta
  • pileća sitnež
  • parče goveđe kolenice

Upustvo

  • Za ovu supu treba dan ranije skuvati dobru goveđu supu. Ostaviti je na hladnom mestu da prenoći. Izjutra pokupiti mast sa supe.
  • Ocediti 2 l supe, staviti u lonac i dodati 1 kg krtog, samlevenog goveđeg mesa bez imalo žilica ili loja. Ovo meso zamesiti sa 2 belaceta, uvaljati u loptu i onda staviti u supu. Sem ovog mesa, dodati još sitneži od 2 pileta i parče goveđe kolenice.
  • Staviti supu da vri i kuvati je na tihoj vatri sat i po vremena. Posle tog vremena lonac sa supom skloniti i procediti. Uzeti čist, po mogućstvu končani salvet, pokvasiti ga i dobro od vode ocediti. Salvet staviti preko cediljke za supu i procediti je. Tako će se dobiti dobar snažan konsome.
  • Sa proceđene supe skinuti mast ako je još ima. Konsome služiti topao u šoljama. Konsome se može služiti i hladan.