Sastojci:
250 g šećera
4 cela jajeta
1 dl ulja
2,5 dl jogurta
350 g brašna
1 prašak za pecivo
350−400 g cepanih višanja
šećer za posipanje višanja
2 vanil-šećera
šećer u prahu
Priprema:
Izlupajte jaja u dubljoj posudi i dobro ih umutite mikserom. Postepeno dosipajte šećer i mutite mikserom dok ne dobijete gustu penu. U nju polako dodajte ulje, zatim jogurt, prosejano brašno i prašak za pecivo.
Uključite rernu da se greje na 200°C.
Sipajte testo u tepsiju veličine 33×24 cm (obložite je pokvašenim, a zatim isceđenim pek-papirom ili je premažite mašću i pospite brašnom).
Višnje pospite šećerom i vanil-šećerom (količina šećera po ukusu), a zatim ih samo „pobacajte“ po testu.
Stavite kolač u rernu i smanjite temperaturu na 180°C. Pecite sve dok ne dobije zlatnobraon boju.
Gotov kolač odmah pospite vanil-šećerom, a kad se malo prohladi, i šećerom u prahu.