Sastojci:

za koru:

mleveni keks (plazma) 300 g

maslac/margarin 125 g

mleko 100 ml

za fil:

šlag 250 g

mleko 250 ml

ella sir sa 0% mm 450 g

šećer u prahu 200 g

za preliv:

kupine 250 g

voda 200 ml

šećer 3 kašike

gustin 1 kašika

Priprema:

Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks i mleko, izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26cm). Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa prah šećerom. Te dve mase izmešati. Staviti preko ohlađene kore.

U šerpicu staviti kupine, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.

Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u kupine. Mešati da se zgusne, ne treba da bude jako gusto.

Prohlađen preliv preliti preko fila. Staviti u frižider da se ohladi.

Skinuti obruč. Iseći i poslužiti.

KOLAČ SA SIROM I KUPINAMA

Course: desert