Sastojci:
za koru:
mleveni keks (plazma) 300 g
maslac/margarin 125 g
mleko 100 ml
za fil:
šlag 250 g
mleko 250 ml
ella sir sa 0% mm 450 g
šećer u prahu 200 g
za preliv:
kupine 250 g
voda 200 ml
šećer 3 kašike
gustin 1 kašika
Priprema:
Umutiti maslac/margarin, dodati mleveni keks i mleko, izmešati. Staviti u pleh sa obručem (26cm). Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa prah šećerom. Te dve mase izmešati. Staviti preko ohlađene kore.
U šerpicu staviti kupine, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u kupine. Mešati da se zgusne, ne treba da bude jako gusto.
Prohlađen preliv preliti preko fila. Staviti u frižider da se ohladi.
Skinuti obruč. Iseći i poslužiti.