Sastojci:
Za testo:
• 6 jaja
• 150 g šećera
• kašika kakaoa
• 150 g brašna
• pola kesice praška za pecivo
Za krem:
• 3 kašike džema od kajsija
• 3 banane
• 100 g crne čokolade
• 300 ml mleka
• 3 kašike brašna
• 250 g šećera
• 250 g margarina
• vanil šećer
Priprema:
Za testo umutiti belanca sa šećerom dok smesa ne postane penasta, pa dodajte žumanca, brašno, prašak za pecivo i kakao. Testo sipajte u podmazan pleh i u rerni ugrejanoj na 180 stepeni pecite 35 minuta.
Nakon pečenja dok je testo još toplo, premažite ga džemom i ostavite da se ohladi.
Banane isecite i poređajte preko kore.
Za krem kuvajte mleko sa brašnom dok se ne zgusne. U to dodajte margarin umućen sa šećerom i sve dobro promešajte.
Krem nanesite preko banana, odozgo premažite glazurom od čokolade i ostavite da se ohladi.