Sastojci za testo:

  • 3 cela jajeta,
  • 1 čaša jogurta,
  • 1 čaša (od jogurta) šećera,
  • 1,5 dl ulja,
  • 400 g brašna tip 400-meko,
  • 1 prašak za pecivo,

Fil:

  • 10 većih jabuka,
  • 1 kašika griza,
  • 5 kašika šećera,

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

Oljuštite jabuke i tako cele stavite i u vodu u koju ste dodali kesicu limuntusa, da ih voda skroz prekrije.

U dubljoj činiji mikserom ulupajte jaja, postepeno dosipajte šećer, zatim jogurt i ulje, a na kraju prosejano brašno i prašak za pecivo.

Kada se sve lepo sjedini, pola mase sipajte u namašćenu i brašnom posutu dublju tepsiju (dimenzija 20×35 cm) i pecite na 200 C sve dok se odozgo ne uhvati tanka korica.

Za to vreme iseckajte jabuke na kockice, i kad procenite da se korica na testu formirala, izvadite pleh iz rerne i na testo ravnomerno rasporedite jabuke.

Jabuke pospite grizom i šećerom.

Preko toga sipajte preostalu količinu testa i pecite dok testo ne dobije zlatno-žutu boju.

Gotov kolač pospite prah-šećerom i isecite na veće kocke.

KOCKE SA JABUKAMA

Course: desert