KNEDLE SA SPANAĆEM

Sastojci

  • 400 g kajzerica starih dva dana
  • 200 g smrznutog spanaća
  • 3 jaja
  • 100 ml mleko
  • 20 g maslaca
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 g parmezana
  • 1 kocka za supu od povrća
  • prezle
  • so
  • biber

Upustvo

  • Smrznuti spanać izvadite iz pakovanja i ostavite u cediljci, na sobnoj temperaturi, da omekša.
  • Kajzerice naseckajte na kockice, stavite u posudu i posolite.
  • U zasebnoj činiji razbite jaja, dodajte mleko, promešajte, prelite po iseckanim kajzericama, te rukom izmešajte sastojke, malo utisnite i ostavite pola sata da upiju.
  • U tiganju, na rastopljeni maslac, dodajte seckani luk, malo posolite i pržite na slaboj vatri dok ne omekša.
  • Dodajte sitno seckani čen belog luka, oceđeni i omekšali spanać, malo pobiberite, dinstajte 3-4 minuta, sklonimo s vatre i ostavite da se malo ohladi.
  • Ohlađeni spanać premestite na namočene kajzerice, izmešajte sastojke, te rukama, nežno umesite testo (ne gnječite, a ukoliko se smesa lepi, dodajte malo prezli).
  • Tako pripremljenu smesu ostavite 15-ak minuta da odstoji.
  • Vlažnim rukama oblikujte knedle, stavljajte ih u vreli bujon od povrća i kuvajte na laganoj vatri, 15-ak minuta.
  • Gotove knedle ocedite, složite u posudu za posluživanje i posipajte grubo narendanim parmezanom ili služite uz neki beli sos.