KNEDLA OD HLEBA U SALVETI

Sastojci

  • 1/2 do 3/4 l mleka
  • 5 zemiöki ili toliko hleba
  • 2 kašike rastoljenog maslaca ili margarina
  • 1 kašika pavlake
  • so
  • 3 do 4 jajeta
  • 1 do 2 kašike brašna
  • 2 kašike rendanog sira

Upustvo

  • Zemičke ili beli hleb iseći u kocke, preliti mlekom i ostaviti da tako stoji oko 10 do 15 minuta da sve dobro omekša.
  • Umutiti penasto maslac, dodati jaja, pavlaku, so i brašno pa sve dobro umutiti. Tada dodati i zemičke, lagano masu izmešati i ostaviti da malo odstoji.
  • Čist salvet pokvasiti, u sredinu staviti pripremljeno testo, formirati ga kao kobasicu, lagano uviti, zavezati krajeve i u slanoj vodi koja lagano vri kuvati oko 25 do 30 minuta.
  • Kuvanu knedlu iseći na kolutove i posuti rendanim sirom.