KLUB SENDVIČ
Course: hladno predjelo
Sastojci
- 6 kriški tost hleba
- 4 tanka pileća fileta
- 4 kriške šunke
- 2 tanke kriške mesnate slanine
- 100 g ajsberg salate može i dva lista puterice
- 2 paradajza
- 2 jaja
- 4 lista kačkavalja
- 2 kašičice majoneza
- so biber
Upustvo
- Kratko ispržiti pileće meso. Sitno iseckati salatu (ako je puterica ne seckati je) i pomešati je sa majonezom, malo soli i bibera.
- Ispržiti kratko slaninu da postane hrskava i jaje na oko. Paradajz iseći na kolutove.
- Ispeći tost hleb (tri parčeta po osobi).
- Slagati redom hleb, salatu, slaninu, sir, šunku, jaje, paradajz, ponovo salatu, hleb, sir , meso paradajz, salatu pa hleb.
- Preseći na dva ili četiri trougla (po želji). Služiti uz pomfrit i ukrasiti začinskim biljem i polovinom paradajza isečenim na kriške.