KLUB SENDVIČ

Course: hladno predjelo

Sastojci

  • 6 kriški tost hleba
  • 4 tanka pileća fileta
  • 4 kriške šunke
  • 2 tanke kriške mesnate slanine
  • 100 g ajsberg salate može i dva lista puterice
  • 2 paradajza
  • 2 jaja
  • 4 lista kačkavalja
  • 2 kašičice majoneza
  • so biber

Upustvo

  • Kratko ispržiti pileće meso. Sitno iseckati salatu (ako je puterica ne seckati je) i pomešati je sa majonezom, malo soli i bibera.
  • Ispržiti kratko slaninu da postane hrskava i jaje na oko. Paradajz iseći na kolutove.
  • Ispeći tost hleb (tri parčeta po osobi).
  • Slagati redom hleb, salatu, slaninu, sir, šunku, jaje, paradajz, ponovo salatu, hleb, sir , meso paradajz, salatu pa hleb.
  • Preseći na dva ili četiri trougla (po želji). Služiti uz pomfrit i ukrasiti začinskim biljem i polovinom paradajza isečenim na kriške.