KISELA ČORBA SA SVINJETINOM

Course: toplo predjelo

Sastojci

  • 500 g svinjskog mesa sa kostima
  • veza zeleni
  • manji celer
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 krompira
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 2 čena belog luka
  • peršunov list
  • aleva paprika
  • ulje
  • so i biber

Upustvo

  • U vrelu vodu stavite svinjsko meso isečeno na krupnije komade da se kuva. Pred kraj meso odvojite od kostiju, vratite u supu i ostavite još malo da se krčka. Posebno skuvajte zelen, celer i krompir i dodajte mesu.
  • Posebno propržite sitno sečeni crni luk, dodajte brašno i pržite dok blago ne porumeni, zatim i alevu papriku i sve sipajte u čorbu. Kad čorba prokrčka zajedno sa zaprškom, posolite je i pobiberite.
  • Pre služenja čorbu začinite sirćetom i sitno seckanim belim lukom i peršunom.