KISELA ČORBA SA SVINJETINOM
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 500 g svinjskog mesa sa kostima
- veza zeleni
- manji celer
- 2 glavice crnog luka
- 2 krompira
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 čena belog luka
- peršunov list
- aleva paprika
- ulje
- so i biber
Upustvo
- U vrelu vodu stavite svinjsko meso isečeno na krupnije komade da se kuva. Pred kraj meso odvojite od kostiju, vratite u supu i ostavite još malo da se krčka. Posebno skuvajte zelen, celer i krompir i dodajte mesu.
- Posebno propržite sitno sečeni crni luk, dodajte brašno i pržite dok blago ne porumeni, zatim i alevu papriku i sve sipajte u čorbu. Kad čorba prokrčka zajedno sa zaprškom, posolite je i pobiberite.
- Pre služenja čorbu začinite sirćetom i sitno seckanim belim lukom i peršunom.