KIŠ SA BUNDEVOM I SIROM
Course: toplo predjelo
Sastojci
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- kašičica soli
za fil:
- 600 g očišćene bundeve
- srednja glavica crnog luka
- čen belog luka
- 200 g mocarele
- 4 jajeta
- 400 g nezaslađene slatke pavlake
- 100 g rendanog parmezana
- so biber
- narendan muskatni oraščić
Upustvo
- Umesite testo od smese brašna, soli, maslaca u kockicama i 4-5 kašika vode, umotajte ga u plastičnu foliju i stavite na pola sata u frižider.
- Bundevu za fil krupno narendajte i pomešajte s oljuštenim i naseckanim crnim i belim lukom. Polovinu mocarele narendajte, a polovinu isecite na listiće. Umutite jaja s pavlakom i rendanim sirom, pa začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem.
- Maslacem podmažite kalup. Odležalo testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, premestite ga u kalup, a višak koji viri preko ivica odsecite. Po testu rasporedite bundevu, prelijte smesom od pavlake, jaja i sira, pa stavite listove mocarele.
- Kiš pecite oko 45 minuta na 200 stepeni.